Надмірно тривале зберігання консервів небажане, навіть за нормальних умов консервованих продуктах відбуваються повільні хімічні взаємодії. Тому безпечний термін зберігання компотів та варення з кісточкових, у тому числі і з вишні. два роки.4 Nov 2012
Потрібно пам'ятати, що консервація, яка зроблена з кісточкових культур, зберігається два роки, вишневий компот – 1 рік. Решта ягідних зварів — 3 роки. У жодному разі не можна вживати компот з банки зі здутою кришкою або помутнілою рідиною.
Скільки зберігати консервований компот Якщо будете тримати компот в холодильнику або льоху, де температура 0…+4°C, термін зберігання становитиме від 10 до 12 місяців. У теплішому місці до +15°C термін зберігання не повинен перевищувати трьох місяців.
Сливовий компот готовий. Банки остигатимуть близько 8-10 годин. Після цього банки можна відправляти на тривале зберігання, в ідеалі в прохолодне і темне місце. Варто відмітити що компот з цілою сливою зберігається не більше року, тому що сливова кісточка може почати виділяти синильну кислоту