Скільки можна зберігати варену картоплю?

Відповідно до СНиП готова картопля зберігається менше 18 годин при температурі 200З і нижче. У холодильнику при +50З правильно зберігати продукт менше двох діб. У холодильнику з температурою нижче +40З, овоч зберігається до трьох днів.

Очищена картопля та більшість інших овочів зберігає прийнятний для приготування страв стан не більше доби, точніше 18 годин, навіть за умови зберігання в холодильнику. За кімнатної температури ці продукти зберігають свої властивості не довше 12 годин.

Отже, перша ознака токсичності. картоплі – Це зелені плями під шкіркою. Вони з'являються у випадку, якщо бульби зберігають під прямим сонячним промінням, — у цей час відбувається фотосинтез, який підвищує концентрацію отрути в овочі.

— Тримати картоплю в холодильнику не варто насамперед через те, що це крохмаль, — каже Галина Барташевич. — Його в картоплі і так багато, а за низьких температур крохмаль почне розпадатися до цукрів. Відповідно, смакові властивості бульб помітно погіршаться, вони стануть солодкими та розсипчастими.

Related Post

Чим небезпечний Чорний Місяць?Чим небезпечний Чорний Місяць?

Експерти вважають, що найбільше Чорний Місяць впливає на нашу підсвідомість. Зокрема, на сприйняття реальності та самоконтроль. З погляду астропсихології Чорний Місяць – це вихід несвідомого, місячного начала в людині, тобто