1. Пропорції Для зеленого чаю, на 1 літр води потрібно 4-5 грам сухої заварки. Зв'язок прямо пропорційний: більше води – більше заварки, менше води – менше заварки.
Заварювання зеленого чаю у фарфоровому чайнику (500мл) Візьміть 2-3 грама чаю (Приблизно 1 щіпка). З досвідом ви навчитеся брати стільки чаю, скільки вам потрібно.
Для приготування напою беруть 6-8 г заварки на 600-800 мл води. Чайки засипають у прогрітий посуд, заливають водою і одразу ж зливають її. Завдяки цьому листя очищається від пилу і «прокидається». Після заварювання знову заливають водою, наполягають та розливають чай по чашках.
на літр води із температурою 80°С засипайте 1 столову ложку чаю; достатньо 20 хвилин для приготування чаю.