З кінця весни та до середини осені тварина доять тричі на день, з інтервалом о 8 годині. У зимовий час коза доїться вже 2 рази на добу. У корови виробиться рефлекс лактації, якщо її доїти завжди за режимом. Молодих маток доять найчастіше, рекомендують до 4 разів на день.
Бідон для молока потрібно стерилізувати окропом. Потім ми маємо поставити козу в доїльний верстат, знерухомити її, акуратно пристебнувши за шию і тримати задні ноги (це не обов'язково, якщо ваша коза спокійна). Багато фермерів дають зерно козам під час доїння, щоб відвернути їх та утримати їх.
Після того, як вим'я наповнюється молоком, і встановлюється кратність доїння. Доїння високопродуктивних корів, слід проводити близько трьох раз на добу. Так само не менше трьох раз необхідно доїти корів, у яких недостатня ємність вимені.
Соковиті корми До цієї категорії потрапили коренеплоди (морква, буряк, топінамбур, варена картопля), гарбуз, кабачки, кавуни, овочеве бадилля, фрукти. Соковиті корми особливо влітку та восени — цінне джерело вітамінів, клітковини та мінеральних речовин. Козі за добу дають 2 кг такого корму.