Скільки сирих дріжджів на 10 літрів браги?

Пресовані хлібопекарські дріжджі беремо з розрахунку 50 грамів на 1 кг цукру. Так як вгадати із цукристістю фруктової браги дуже складно, я просто беру 50 г дріжджів на 10 літрів об'єму браги + 50 г на кожен кілограм доданого цукру.

на 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води та 100 г пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г).

Сухі дріжджі беруться із розрахунку 20 грамів на кілограм цукру. Пропорції для пресованих: 100 г на 1 кг цукру. Сирі, пресовані дріжджі дають напою занадто сивушний присмак, а використання сухих дає бурхливе бродіння та рясне піноутворення.

При перевищенні оптимальної кількості частина дріжджів не будуть задіяні, термін бродіння може трохи скоротитися. Брага може мати виражений дріжджовий запах.

Related Post

Скільки кілометрів нитки дає тутовий шовкопряд?Скільки кілометрів нитки дає тутовий шовкопряд?

Через три-чотири дні кокон повністю готовий, причому загальна довжина нитки у готовому коконі може досягати від трьохсот метрів до півтора (!) кілометра.Jun 13, 2017 Шовк — одна з найкрасивіших і

Скільки потрібно збивати яйця до цупких піків?Скільки потрібно збивати яйця до цупких піків?

Увімкніть міксер на максимальну швидкість і збивайте білки 1-2 хвилинибільше двох хвилин на це не піде (при збиванні двох білків). Маса має стати білою, щільною, коли виймаєте насадки – залишаються