Для розсолу додають 0,5 літра води 1,5-3 столові ложки солі (залежно від того, засолюється риба цілком або шматочками; для риби цілком солі береться більше), 1 столову ложку цукру, перець горошком, лавровий лист, інші прянощі на смак.Feb 27, 2020
Для приготовлення риби даним способом треба перемішати дві столові ложки солі, з однією столовою ложкою цукру і натерти 1 кг. червоної риби цією посолною сумішшю з усіх боків. Шматок риби треба запакувати в харчову плівку і прибрати в холодильник на 1 день. Після цього риба буде повністю готова.
Дрібну рибку можна солити приблизно також, натираючи тушку сіллю з усіх боків. А для посолу свіжозамороженої риби використовують 3 столові ложки солі на 1 кг риби. Дрібна риба буде готова за добу після засолення, а велика – через 2-3.
Для великої риби солі можна сміливо додавати більше (до 200 гр. і більше на кілограм ваги риби). Є рекомендації, що солі має бути 350-400 гр. на літр води.