Кількість солі, яка використовується для варіння раків, розраховується виходячи з об’єму води: на один літр води береться одна столова ложки солі з гіркою – це мінімальна кількість солі.
Традиційно під час варіння раків у воді, молоці або пиві додають пучок свіжого кропу – бажано, щоб він був із парасольками. Також кидають сіль, приблизно 1 столову ложку на літр рідини.
На 1 кг раків вам знадобиться 3 л води, 5-6 столових ложок солі, кріп і 1 середній лимон.
У середньому раків варять 10-15 хвилин у киплячій воді. Зверніть увагу – саме в киплячій. Тобто відлік часу, скільки хвилин варити раків, слід вести від моменту закипання! Визначити, готові раки чи ні можна за їхнім кольором – після варіння їхній колір змінюється на яскраво-червоний.