Листовий желатин в (160/220) ^ 0.5 = 0.85 разів слабше порошкового. Якщо в рецепті вказано 10 г листового желатину, то порошкового потрібно 10*0.85=8.5 г.
Працювати з листовим желатином значно простіше, кожен лист має точну масу (як правило, 2,5 або 5 г).
Листовий желатин, як правило, використовується при виготовленні індивідуальних невеликих замовлень, один лист важить 5 грамів, а це спрощує відважування інгредієнтів, і, головна його перевага перед порошковим, він вбирає лише ту кількість води, яка йому потрібна!
Щоб визначити, скільки потрібно взяти води для замочування, або, як кажуть професіонали – для розпускання, потрібно кількість желатину помножити на 13 г. Наприклад на 10 г желатину необхідно взяти 130 г води. Даємо желатину набрякнути протягом 15-20 хвилин.