Що таке ковбасний сир? Це різновид сиру плавленого, спеціально сформованого в батони та злегка підкопченого. Ось тільки у всі часи він готувався з однієї сировини – звичайної твердої або напівтвердої сиру, який не пройшов у торгівлю за якимись критеріями якості.
Застосування копченого сиру в кулінарії дуже широко – від простої закуски та компонентів салатів до входження до рецептів серйозних м'ясних та рибних страв. Ковбасний копчений сир корисний лише за якісного виробництва. При цьому повинні зберігатись всі корисні мікроелементи, які входять до складу.
Особливо він багатий на кальцій, білок і фосфор, також, необхідний будь-якому людському організму, натрієм. Також копчений сир ковбасний зберігає в собі багато вітамінів, таких як: A, B2, B5, B12, PP і корисним для шкіри та кісткових тканин вітаміном D.