Натріть тушку сіллю (1 чайна ложка на кожен кілограм ваги) та улюбленими спеціями зовні та всередині. Оберніть птицю харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 8–10 годин. Замочіть тушку у воді з яблучним оцтом чи лимонним соком (1 чайна ложка на літр). Витримайте гусака у цьому розчині у прохолодному місці 5–6 годин.Dec 16, 2020
Як готувати гусака шматочками Порізавши тушку на шматки, слід замочити м'ясо на ніч в холодній воді для розм'якшення, а потім залити на дві години маринадом і поставити в холодильник. Для маринаду зазвичай беруть оливкову олію, яйця, гірчицю, чорнослив, часник, сіль, спеції та запашні трави.
Щоб м'ясо гусака після запікання в духовці стало м'яким та соковитим, замаринуйте його в розчині солі, концентрація якого перевіряється звичайним курячим яйцем.
Для того щоб гусак вийшов ароматнішим і ніжнішим, маринувати його потрібно не менше 2 діб. У середньому на приготування 1 кг птиці йде 60 хвилин. Чим більше гусактим довше він запікається.