Викласти на дно частину яблук. Потім покласти качку, з боків викласти яблука, що залишилися. Розігріти духовку до 200°C, через 20 хвилин знизити температуру до 180°C. Запікати качку 2 – 2.5 години, потім прибрати кришку (фольгу) і готувати до утворення скоринки.
Якщо ви правильно приготували качкуто її м'ясо буде рожеве і без крові. Щоб приготувати качку за всіма правилами, потрібно відвести на 1 кг качиного м'яса потрібно близько 1 години в духовці при температурі 180 градусів.
Розігрійте духовку до 180 °C. Запечатайте качку за допомогою зубочисток. Поставте в духовку лист, застелений фольгою, на решітку над ним покладіть тушку. Запікайте 20 хвилин з одного боку, потім 15 хвилин з іншого.