Заварне тісто можна зберігати у холодильнику до 3-х днів. Можна відсадити та заморозити. Загорнути у харчову плівку або скласти у контейнер. У такому стані можна зберігати у морозилці 1 місяць.
Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати у холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморозка. У морозильній камері при температурі -15 … -18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців. Заморожувати краще нещодавно замішане тісто.
дріжджове – 1 день при температурі 5°-8° та 2 дні при 2°-4°; млинець, листкове – 2 дні; заварне, пельменне, пісочне – 3 дні; на піцу – 3 дні.
Поза холодильним пристроєм заварні тістечка можуть зберігатися не довше ніж 3 доби. При цьому десерт має бути викладений в емальований посуд і накритий рушником. Начиняти еклери бажано лише перед чаюванням.