Хліб можна зберігати у морозильній камері до 8 місяцівале краще, звичайно, використовувати його протягом перших двох.Nov 21, 2021
Борошняні вироби мають властивість змінювати свій склад при заморожуванні, розморожуванні та підсмажуванні, тому хліб не можна заморожувати. За словами експерта, крохмалі, що містяться у випічці, при заморожуванні змінюють свою структуру. «Навіть коли хліб розморожується, ці крохмалі не можуть повернутися у вихідний стан.
У морозилці хліб черствіє повільніше, ніж у холодильнику. Перед заморожуванням хліб краще порізати на шматочки і загорнути у фольгу, харчову поліетиленову плівку або покласти порціями в спеціальні пакети для морозилки на застібці. Розморожують хлібзалишивши його при кімнатній температурі на 3–4 години прямо в упаковці.
Заморозити хліб можна – це найпростіший спосіб зберігати продукт свіжий довгий час. Так він не втратить смаку і порадує після розморожування. А вже черствий хлібобулочний виріб морозилка не врятує — навіть після розморожування продукт матиме не найкращий смак.