Чи можна заморожувати сирні напівфабрикати? Тертий сир, нарізаний сир, плавлений сир в індивідуальній упаковці можна заморожувати на термін до трьох місяців.12 May 2020
У Роскачестве додали, що відкритий плавлений сир не можна зберігати більше п'яти днів у холодильнику, при температурі від плюс 2 до плюс 4 градусів Цельсія. Після розкриття упаковки продукт краще тримати в заводській упаковці, якщо це сир у ванночках або стаканчиках. Ковбасний та сир у вигляді брикетів варто обернути у фольгу.
Твердий сир – найкращий вибір для зберігання в морозильній камері холодильника. Особливо добре зберігають смак і структуру натерті та нарізані сири. Терміни різняться для різних сортів. Так, пармезан можна, можливо зберігати при -20◦C трохи більше двох місяців.
І пам'ятайте: чим довше сир знаходиться в морозилці, тим більше вологи виморожується з нього і тим гірше буде його текстура. Тому постарайтеся використати заморожений сир протягом 2-4 тижнів.