У класичному виноробстві відокремлена від соку мезга вважається відходом, викидається або використовується для виробництва дистилятів – чачі, граппи тощо. д. Але якщо міцний алкоголь не потрібен, можна зробити друге вино з макухи в домашніх умовах. Підійдуть вичавки винограду, яблук, смородини або будь-яких інших фруктів.19 жовт. 2016 р.
Навіщо потрібна мезга?
Мезга – відхід крохмального виробництва, що використовується на корм худобі, і як сировина для біогазу.
Коли відокремлювати мезгу?
1) спуск вина з чану до завершення бродіння, коли воно ще містить цукор. У таких випадках вино від мезги відокремлюють при щільностях між 1020 і 1010 кг/м3. Тут йдеться про коротке бродіння на меззі (від 3 до 4 днів), що зазвичай рекомендується для вин поточного споживання і в районах з теплим кліматом. Збережена копія