Зміст:
Брокколі – це низькокалорійна овочева страва, багата на корисні речовини. Щоб отримати максимальну користь від цього овочу та зберегти його апетитний смак та свіжий колір, необхідно правильно приготувати перед смаженням.
Перший крок при приготуванні броколі – це очистити їх від зовнішніх листочків. Для цього необхідно зрізати стебла знизу та відокремити їх від головок. Відкиньте жовті або зів'ялі листочки.
Потім слід натерти броколі на невеликі голівки. Якщо ви віддаєте перевагу більш рівномірному приготуванню, можна також нарізати стебла на шматочки. Відмінна риса броколі – це соковиті зелені головки, тому стебла не обов'язково забирати повністю.
Для збереження смаку та поживних речовинваріння брокколі слід проводити не більше 5 хвилин. Якщо залишити овоч на вогні довше, він стане перевареним і втратить свою соковитість та хрумку текстуру.
Після варіння броколі слід негайно охолодити в холодній воді, щоб зупинити процес приготування та зберегти зелений колір овочів. Після охолодження брокколі готові для подальшої смаження або додавання до інших страв.
Час варіння | Кількість броколі |
---|---|
5 хвилин | 200 грам |
7 хвилин | 300 грам |
10 хвилин | 400 грам |
Скільки часу треба варити брокколі?
хрумка броколі – 1,5-2 хвилини варіння; злегка хрумка брокколі – 3-4 хвилини; м'яка броколі – 6-8 хвилин.
Чи потрібно замочувати брокколі перед варінням?
Як варити брокколі? Свіжу спаржеву капусту, а саме так ще називають брокколі, рекомендують вимочувати у солоній воді. Роблять це, щоб напевно переконатися у відсутності шкідників, що ховалися в суцвіттях.Достатньо десяти хвилин вимочування, після якого можна приступати до варіння.
Скільки часу потрібно варити овочі?
Час варіння овочів Картопля, морква, цвітна капуста та броколі, ріпа – 20-25 хвилин, Буряк – 40-45 хвилин, Кабачки, томати, баклажани – 15 хвилин, а нарізані для супу 10 хвилин.
Скільки варити заморожені брокколі?
Отже, варимо заморожену броколі в воді…
- 1,5-2 хвилини (капуста буде непогано хрумтіти, наскільки це можливо для замороженої капусти)
- 3-4 хвилини (броколі хрумтить, але вже не так бадьоро)
- 6-8 хвилин (м'яко настільки, що пюре можна виделкою робити)
- 10 хвилин (дітям для прикормущоб можна було яснами розтирати)