Для першого прикорму кабачок рекомендується варити до 10 хв. Зазвичай цього часу достатньо для надання м'якості нарізаним шматочкам. Не забувайте, що чим довше відбувається термічна обробка овочів, тим менше вітамінів та корисних мікроелементів залишається.
Середні кубики молодих кабачків варяться близько 15 хвилин на пару та 10 хвилин в воді. Кільця та півкільця молодих овочів будуть готові приблизно через 20–25 хвилин варіння на пару та через 15–20 хвилин в воді. Але краще перевіряти готовність, протикаючи овочі ножем чи вилкою.
Плоди будуть готові через 15-20 хвилин. Злегка остудіть їх і подрібніть блендером або протріть через сито, добиваючись однорідної консистенції. 6-8-місячній дитині можна натирати овочі на дрібній, а 8-9-місячному – на великій тертці.