У морозильній камері полуниці краще тримати не подрібненою або у вигляді перебитого пюре, складеного в спеціальні контейнери. Така заготівля також буде придатною для вживання щонайменше 12 місяців.
на один кілограм полуниці – 100 г цукрової пудри або цукру. Розкладіть ягоди в контейнер, додайте|добавляйте| цукор. Не треба викладати дуже щільно ягоди, щоб вони не злипалися. Контейнери помістіть у морозилку, де заморожена полуниця буде зберігатися цілий рік.
Заморожену полуницю їдять відразу після розморожування, попередньо змішавши з молоком, використовують у випічці, десертах, соусах, додають у коктейлі (полуничний новорічний пунш), готують із неї соки та смузі. Можна використовувати її і для декору тортів, тістечок, салатів.